en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Hundplaner

Jag vill ju gärna börja jobba igen. Förutsatt att jag får göra det på ett sätt som passar mig och hur jag vill leva – och det är verkligen en förutsättning. Funkar det inte att göra så, kommer det inte att funka alls. Eftersom jag råkar vara väldigt intresserad av hundar, är det hundar jag lutar åt att vilja jobba med.

Min hund Boyo och leonbergerblandningen Mozart, i mars 2020.

Min hund Boyo och leonbergerblandningen Mozart, i mars 2020.

Det finns massor av olika sätt att jobba med hund på. De flesta är rätt ointressanta för mig – jag vill inte bli polis, militär eller väktare, även om jag attraheras oerhört av hur extremt mycket roliga saker man kan lära en hund. Jag vill inte heller bli hundtränare, eftersom jag rent generellt har ett annat sätt att tänka omkring hund än de flesta har. Till exempel ägnar jag extremt lite tid åt att faktiskt träna min egen hund (även om vi faktiskt gör det emellanåt, men inte särskilt ofta och framför allt inte särskilt avancerat).

Däremot kan jag tänka mig att driva ett hunddagis. Om jag ska göra det, vill jag göra det på hemmaplan. Då behöver jag bo i mitt hus ute i skogen, där det finns en extra byggnad där jag kan spendera mina dagar med en drös hundar – för att inte tala om att jag vill ha en stor inhägnad rastgård i anslutning till det huset.

För att kunna göra det här behöver jag dels ha mitt hus, dels behöver jag utbilda mig. Man får inte öppna hunddagis hur som helst, utan det krävs studier för det. De flesta möjligheter till det jag har hittat kostar en hel del pengar och drivs i privat regi av diverse hundföretag.

Men nu, förstår ni, har jag hittat en folkhögskoleutbildning på halvfart och distans, där man blir hundskötare med kunskaperna som krävs för att jobba på eller starta ett hunddagis!

Jag kan se lite olika scenarier framför mig. Antingen ett helt vanligt hunddagis med normala öppettider, eller så kanske jag kör ett nattdagis för hundar, för de som jobbar natt och har svårt att få till det med sina hundar. Något av dessa alternativ kommer det att bli. Med all största sannolikhet kommer jag också att nischa mig på stora hundar (tänk schäfer och uppåt).

Nu har ansökningen till årets kursstart för den här utbildningen stängt för länge sen. Men det ger mig i alla fall tid att kontakta Försäkringskassan och börja diskutera med dem om hur det går att lösa.

Sen finns det lite andra ställen jag vill utbilda mig på också. Jag vill lära mig mer om flockdynamik och lite annat smått och gott, och då kommer det att kosta pengar. Jag har inte den blekaste aning om hur jag ska bära mig åt för att få ihop pengar till det, men jag hoppas att det går att lösa på något vis.

Det här är något jag aldrig skulle ha trott om mig själv, faktiskt. Jag trodde att jag ville jobba som fotograf och göra mig ett stort namn som sådan. Men jag är så fruktansvärt urdålig på att sälja mig själv och det jag gör som fotograf, och det kombinerat med den stress det yrket medför gör att jag helt enkelt inte fixar det. Det har tagit mig åratal av ågren över den saken för att komma förbi det och inse att det finns annat jag är bra på och faktiskt vill göra.

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate