en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Steg ett

Det första jag vill säga idag är; tänk att livet är så komplext. Det är verkligen en tät väv med många knutar och kringelikrokar. Det ena påverkar det andra och det tredje – och det sjuttonde, för den delen, i all oändlighet. Det tar tid att få klarhet och en tydlig bild av livet, och ändå är det helt förändrat i nästa sekund.

Med det sagt kastar jag mig in i det inlägget faktiskt ska handla om. 😀 Nämligen att jag så sakteliga börjat närma mig steg ett av en faktisk förändring av mitt liv. Det förra inlägget handlade ju om hur tusan man bär sig åt för att göra det man vill när det inte finns pengar.

Min plan är att – well, jag vill inte under några som helst villkor vara en influencer av något som helst slag, men jag vill däremot attrahera en publik som gillar det jag gör i såpass hög grad att den vill stötta mig ekonomiskt. Gärna kontinuerligt, eftersom det är en förutsättning för att jag faktiskt ska kunna göra och producera saker. Engångssummor i stöd är också väldigt uppskattat, men det är det kontinuerliga som gör den stora skillnaden.

Det jag tänker syssla med rör sig omkring de saker jag hyser stor passion för. Fotografi, till exempel. Det har varit min största passion i över tjugo år, både i praktik och teori. Jag är rätt nördig när det gäller den konstvetenskapliga aspekten av teori/metod omkring fotografi, till exempel (bildanalys), men jag vill också göra fotoböcker och utställningar. Jag har gamla och nya idéer till både böcker och utställningar – så får vi se vart jag hamnar och landar. Åh, och jag har också tänkt att jag ska ha åtminstone en återkommande fotokurs som fokuserar på bildspråk.

Men jag vill också jobba med hundar på ett eller annat sätt. Jag har lite olika idéer omkring det. Beroende lite på hur jag bor innefattar det inackordering under vissa perioder, liksom att jag gärna är dagmatte. Men jag kan också tänka mig, eventuellt, att jobba med (problem)hundar – fast det kräver att jag ser till att skaffa mig mer kunskap och erfarenhet när det gäller hundpsykologi/hundkommunikation och hundars beteende.

Jag vill också föreläsa om livet med bipolär sjukdom. Jag har redan gjort det tillsammans med RSMH Västmanland, inför blivande sjuksköterskor på MDH, vilket jag tycker är otroligt viktigt och bra. Men det finns många sammanhang där det kan vara bra – exempelvis skulle jag gärna föreläsa för myndigheter och ute på arbetsplatser.

Jag vill också skriva böcker. Jag gillar att skriva, jag tycker att jag är rätt bra på det, och eftersom jag dessutom har mitt väldigt okommersiella fotografi att använda som illustrationer, plus att jag gillar att layouta själv, finns det ju ingenting som stoppar mig. Till att börja med kommer det att bli e-böcker, men på sikt vore det roligt att göra tryckta böcker också.

Sen gillar jag att jobba tillsammans med andra. Jag kommer att söka samarbeten på lite olika vis. Till exempel finns det en rätt stor chans att jag kommer att samarbeta med en kompis till mig när det gäller ord och bild. I det fallet kommer min kompis att skriva medan jag fotograferar. Jag har en annan samarbetsidé när det gäller hundar, men vi får se om jag får till den. Där är det samarbeta med minst två myndigheter som gäller.

Eftersom jag är som jag är, har jag givetvis bestämt mig för att den här verksamheten, oavsett vilken form den tar, ska ha en egen domän. Jag ägnade rätt mycket tid (allt är relativt) åt att fundera över hur jag vill vinkla mottagarens uppfattning om det hela, och landade till slut i ett domännamn som åtminstone jag själv är väldigt förtjust i. Det är beställt men inte färdigt än, så ni får tåla er tills det faktiskt finns något att se innan jag berättar om just det. Men hela tanken är att vara sann mot sig själv, vilket är vad jag tänker vara i och med allt det här.

Det jag gillar mest med det här är att jag är den som bestämmer takten. Jag måste inte ha ett färdigt koncept inom loppet av två sekunder. Det är ok att ta tid på sig, att se till att saker blir färdiga – och bra. Och allt måste inte heller vara klart på en gång.

Men det känns otroligt bra att ta kontrollen. På det här sättet kan jag bestämma själv hur, när, vart, varför och i vilken utsträckning jag har lust att engagera mig. Genom att enbart göra sånt jag tycker är roligt, blir det heller ingen börda till skillnad från att vara styrd av en anställning, normer gällande arbetstider och så vidare.

Yay me! ♥

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate