en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Det här med pengar

Jag har en djupt inbyggd föreställning om att man bara förtjänar att ha pengar om man jobbar för dem, och helst ett väldigt traditionellt jobb där man går upp på morgonen, traskar iväg till jobbet och kommer hem sen eftermiddag. Den här inställningen är nedärvd från min pappas sida av familjen, men tillhör dessvärre inte den sorts liv jag vill leva.

Jag har ett väldigt stort behov av att leva som jag vill, inte som normen dikterar. Jag har av olika skäl försökt tvinga in mig i normen under hela mitt liv, men aldrig riktigt lyckats. Normen är inte det som får mig i balans och att må bra. Det finns det däremot annat som gör.

På sistone har jag funderat en hel del på hur tusan jag ska få till det när det gäller pengar, så att jag kan skapa det liv jag vill ha. Jag är 44 år nu och blir inte yngre. Jag vill hinna leva som jag vill innan jag blir för gammal för att orka.

Det enda jag kan komma på som känns vettigt för mig – särskilt eftersom jag inte tror att jag kommer att fixa att ha en vanlig anställning, är att bedriva någon form av egen verksamhet. Jag är bra på flera saker, och jag har ägnat en del tid åt att fundera på om jag skulle dra igång någon slags verksamhet när det gäller mina kreativa uttryck eller möjligen någonting omkring hundar.

Om jag skulle få för mig att göra det, är min tanke att använda sociala medier som kanal för verksamheten. Vet inte om jag har lust att bli en Youtube-stjärna, men att försöka hitta något bra sätt att använda sociala medier för att locka till mig följare. Jag tänker mig nämligen att den här verksamheten, oavsett vad den kommer att handla om, ska gå ut på att mina följare sponsrar mig kontinuerligt. Patreon är ett exempel på ett sådant system.

Ett potentiellt upplägg på en sådan verksamhet skulle (just för ögonblicket, i alla fall) se ut som att man sponsrar mig för att skriva, fotografera, illustrera och designa e-böcker och eventuellt någon form av e-magazine som skulle komma ut regelbundet. Jag kommer i så fall att skriva om ett flertal ämnen; fotografi, shamanism (upplevelser), eventuellt hundar, och troligen en och annan skönlitterär bok.

Eventuellt plockar jag också in mitt intresse för hundar i verksamheten. Jag har lite olika funderingar på vad jag skulle kunna tänka mig att göra. En sådan tanke handlar om att jobba med hundar i fängelser.

Det finns en nackdel med att leva på det här sättet. Jag har bipolär sjukdom och min energinivå är ständigt ojämn. I perioder kan jag vara väldigt energilös, medan jag i andra perioder kan åstadkomma hur mycket som helst. Finns det en publik som är villig att sponsra en person som fungerar så? Jag vet inte, och det gör mig rädd. Jag har inte råd, vare sig ekonomiskt eller känslomässigt, att utsätta mig för höga nivåer av stress och press.

Men bortsett från att vinna jackpot på Lotto eller Eurolotto har jag svårt att se hur jag skulle få ihop pengar så att jag kan skaffa mig mitt boende i skogen, utan grannar, i lugn och ro. Så kanske att jag måste utmana mig själv en smula för att komma någonstans.

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate