en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Steg för steg

Jag har precis tagit ett steg på vägen till mitt boende i skogen. Det kan låta som ett väldigt litet steg – och det är det, på de flesta vis möjliga. Det är inte som att jag gått och köpt mark att bo på, eller ens en husvagn. Nej, jag har köpt en försenad födelsedagspresent åt mig själv – en shamantrumma.

På en trumresa jag gjorde för något år sedan, och på ytterligare en spontan resa (utan trumma!) för några månader sedan, lärde jag mig att de är de små skiftningarna i riktning som åstadkommer de stora förändringarna på sikt. Jag har en tendens att vara lite barnsligt otålig ibland, och vill gärna att allt ska hända på en gång – men det är inte riktigt så det fungerar, har jag märkt.

Boyo, drygt tre månader

Det första steget mot mitt liv i skogen tog jag när jag åkte till Skåne och hämtade hem min hundvalp Boyo. Jag förlorade min högt älskade Ella förra sommaren, och har för första gången i mitt liv lyckats spara ihop pengar till något jag verkligen, verkligen vill ha.

Men jag har också velat ha en shamantrumma rätt länge, och det är på många sätt en förutsättning för att jag ska kunna leva som jag vill. Jag vill leva nära naturen, och jag vill kunna kommunicera med elementen, diverse folk och förfäder och annat smått och gott genom just trumresor. Men en shamantrumma är ofta rätt dyr, av förklarliga skäl. De är handgjorda och unika, många av dem handmålade – så jag förstår att de brakar iväg i pris.

För mig som har rätt lite pengar att röra mig med har det känts som ett mindre prioriterat projekt att införskaffa en sådan, men nu i dagarna kände jag ett väldigt stort behov av en. Alltså slängde jag ut en fråga i en Facebook-grupp jag är med i och fick en del spännande svar. Efter att ha tittat runt på de alternativ som presenterades för mig, bestämde jag mig idag för att köpa en trumma som enligt mina mått var klart prisvärd och dessutom oerhört snygg med en väldigt trevlig klang. Den torde rimligen dyka upp här hemma i veckan, hoppas jag.

Nästa steg är att skaffa mig en bil. Jag har en som är avställd på grund av orimliga kostnader efter förra årets besiktning. Den bilen har jag av uppenbara skäl ingen direkt nytta av. Men jag vill och behöver ha en bil. Jag vill kunna ta med mig min hund ut på äventyr, men framför allt vill jag ha friheten att ta mig dit jag vill, när jag vill. Plus att om jag ska bo i skogen behöver jag ha en bil för att hitta rätt ställe att bo på.

Jag ser det som rimligt att kunna skaffa mig en bil det här året, men troligen inte förrän framåt hösten. Min ekonomi tillåter inte både inköp, skatt och försäkring just precis nu, även om det blir en riktig skitbil jag skaffar mig. Men framåt hösten till kommer jag att vilja ha en bil, så att jag kan roa mig och Boyo med diverse äventyr.

När jag har min bil kan jag börja fundera på exakt hur jag ska bära mig åt för att komma till mitt boende i skogen. Ska jag börja med att skaffa en husvagn och ta med mig Boyo och Molly (katten) ut på sommaräventyr, eller ska jag satsa på något mer ordentligt och permanent?

Den frågan får jag fundera på allt eftersom, särskilt om jag ska gå efter tesen att det är de små skiftningarna i riktning som åstadkommer de större förändringarna.

Och nu har jag snart min trumma. Jag ser verkligen fram emot vad den och jag kommer att uträtta tillsammans. Det är min stora förhoppning att den kommer att hjälpa mig hitta svar på mina frågor om hur jag ska bära mig åt för att skapa det liv jag vill ha.

Jag ska visa bild på den när jag fått hem den. 🙂

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate