en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Praktisera lärdomar

För ett tag sen – jag minns inte exakt när, faktiskt, gjorde jag en trumresa och spenderade en del tid tillsammans med en enormt stor, blå örn. Vi flög tillsammans, och den lärdom jag tog med mig från den resan var att det är med små steg man åstadkommer stor förändring.

Det här kan ju tyckas vara en löjlig läxa att lära sig, men för mig som är så trött på hur mitt liv ser ut, är det faktiskt rätt nyttigt. Jag har en tendens att tro att jag inte kommer att vara lycklig om inte all förändring jag vill ha, sker på en gång.

Men min vän, örnen, han visade mig att det är genom små skiftningar i riktning som man når de större förändringarna på sikt. Detta är inte min starkaste sida, eftersom jag är rätt otålig av mig. Men just nu genomgår jag en av flera större förändringar inom loppet av ganska kort tid (allt är relativt, även tid), och inser att det faktiskt ligger rätt mycket i det.

Så i stället för att vänta på att jag ska vinna så många miljoner att jag aldrig kan göra av med allihop, håller jag på att lära mig att det är ok att ta det steg för steg.

Det första steget är in action just precis nu. Om ett par dagar åker jag till Skåne och hämtar hem min hundvalp, Boyo. Jag förlorade ju min hund Ella förra sommaren, och har ägnat mig åt att spara pengar ända sedan dess för att kunna skaffa mig en ny hund. Det blev inte vad jag hade tänkt mig, men det känns så oerhört rätt. En rakryggad, svart schäferhane – jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli en schäfer till, men så blir det. 😀

Nästa steg blir att skaffa mig en ny bil. Min gamla bil står på parkeringen, avställd med ett batteri som har laddat ur helt. Den är inte värd pengarna det skulle kosta att laga det som är trasigt, så den ska skrotas. Men med en ny hund vill jag ha en fungerande bil, så det är mitt nästa sparmål. Jag har ingen aning om hur jag ska komma till den punkt att jag har en bil igen, men dit ska jag i alla fall.

Och jag tänker att en bil är en förutsättning för de mål jag har därefter. Jag behöver ha en bil för att kunna åka runt och leta efter ställen där jag kan – ställa en husvagn eller några baracker att bo i, eller kanske ett ödehus att renovera. Hur jag ska få ihop pengar till endera av dessa alternativ har jag ingen aning om, men på något sätt vill jag nå dit.

Men som min vän örnen så klokt visade mig, går det fortare att skifta sina fjädrar och vingar bara litegrand, än att göra hastiga, kraftiga ändringar i riktning. Det kräver som minst energi att ta det lugnt och sansat, och resultatet blir förmodligen bättre på det viset.

Fast det förtar inte den oerhörda förtjusning jag skulle känna om jag vann flera hundra miljoner på Lotto och kunde göra allt jag drömt om och mer därtill.

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate