en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Allt börjar och slutar med –

PENGAR. That’s the way it is. I alla fall är det så i den materialla, fysiska värld vi lever i. Vill man ha eller göra något, behöver man ha pengar. Det enda som inte kostar något är att göra något med den egna kroppen, men allt annat kostar pengar. För sådana som mig, som lever på väldigt liten inkomst, är detta ett problem.

För mig ligger det enormt många märkliga föreställningar i det här, som jag fått med mig från framför allt min pappas sida av familjen. Pengar får man för att man förtjänar dem (jobb), och har man inga pengar är man inte värd mycket, och har man inga pengar finns det troligtvis skäl till att man inte förtjänar dem.

Detta är inte en särskilt rolig inbyggd föreställning att leva efter. Den innefattar nämligen att folk som jag, som lever på skrapet samhället ger oss, inte är värda att ha ett vettigt liv. Vi överlever ju, och klarar man inte av att försörja sig får man tydligen nöja sig med det.

För mig är det inte nog. Jag är girig och vill ha ut mer av livet än så. Jag vill utvecklas, jag vill vara den bästa versionen av mig själv jag kan vara, jag vill lära mig saker, ha hälsosamma och vettiga relationer, både till folk och fä, jag vill sysselsätta mig med sådant som är givande för mig och övriga inblandade, jag vill vara en resurs på ett sätt som passar och fungerar för mig.

För att kunna leva på det viset såsom jag vill, behöver jag pengar.

Det är ett evigt moment 22, detta. Oerhört frustrerande, om jag får säga det själv.

Det fina i kråksången är ju att det uppenbarligen går att få fram pengar utan att jobba. Dels har jag ju min lilla inkomst (som är ännu mindre nu, tack vare Försäkringskassan), dels finns det generösa människor som delar med sig av sina egna pengar, dels finns det människor som behöver hjälp på den nivå jag kan erbjuda.

Vilket är vad som ger mig hopp inför mina nästa projekt; att skaffa en bil och se till att Boyo (hundvalpen som kommer hem om några veckor!) blir kastrerad framåt tidig höst eller så.

Alltså, hela den här grejen med att spara pengar för att kunna skaffa något man verkligen vill ha – det är helt nytt för mig. Jag har aldrig i hela mitt liv, någonsin, varit förmögen att spara pengar. Min normala relation till pengar är att de rinner mellan fingrarna, så det här med att spara är världens häftigaste grej för mig. Nu när jag ser att det är möjligt, även när det knappt finns pengar kvar när det allra mest basala är betalt, står ju världen öppen framför mig. 😀

Men för att återgå till mina mål; för att kunna leva som jag vill finns det vissa saker jag behöver. Hund är en av dessa saker, och om drygt 2½ vecka åker jag och hämtar hem Boyo. Lägg till det att jag umgås med andras hundar väldigt ofta, så är hundbehovet uppfyllt med råge. ♥

Sedan är det frågan om bil. Jag vill ha och anser att jag behöver ha bil. Framför allt eftersom jag vill bo ute i skogen. Så min plan är att jag, på något sätt, ska kunna skaffa mig en fungerande bil inom helst några månader. Jag har planer för mig och Boyo när han blir lite större, vilka bland annat inkluderar promenader på bruksleden i Västerås där jag bor, och då vill jag ha bil för att ta mig dit (och hem!). Sedan finns det ju givetvis andra skäl, men de är så uppenbara att jag inte känner att jag behöver lista dem. 🙂

Så nu är det dags att sätta fart och börja manifestera ett stycke billig och fungerande bil (och helst billig i drift).

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate