en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

En ny början

Det är verkligen ett nytt år, och det börjar bra, dessutom. Jag har sparat pengar en längre tid för att kunna skaffa mig en ny hund, eftersom jag förlorade min Ella i somras. Nu har jag äntligen hittat min hund, och det blir inte alls vad jag tänkt mig. I stället för en Cão da Serra da Estrela, blir det en svart, rakryggad schäferhane. Honom ska jag hämta hem den 12 februari.

Förra året var ett år av förluster. Tror att jag har skrivit om det – om inte annat på en annan av mina bloggar. Just det här med hund har jag saknat mig sjuk efter. Jag och Ella stod oerhört nära varandra, och vår relation var mycket speciell. I alla fall för mig, och jag är övertygad om att den var det för henne också.

Så jag har ägnat mycket tid åt att sörja henne, och fundera framåt. En del av processen att påbörja den förändring jag vill ha i mitt liv har inneburit en del förluster – jag förlorade också min äldsta katt, Zoe, precis innan jul.

Men nu är förlusternas tid förbi, och jag står här tillsammans med min numer enda katt, Molly och blickar mot framtiden. Snart har vi en hundvalp – och jag säger vi, därför att den här hunden kommer att vara min och hennes. Tillsammans. Sedan kommer vi att ha hjälp av några andra hundar i fostran av valpen – men han är vår. Inte min, ensam. Min och Mollys.

För mig som aldrig någonsin i hela mitt liv har lyckats spara pengar, är det här ett mirakel. Nog för att delar av mina hundpengar är bidrag – men jag hade lika gärna kunna sätta sprätt på dem på annat. Att ha lyckats få ihop de här pengarna är tamejfan helt otroligt.

Och har jag lyckats att få ihop pengar till min hund, känns resten av det jag önskar mig just nu, faktiskt överkomligt. Det är i och för sig en hel del jag vill ha. 😀 Men som sagt var; har jag lyckats med en sak, kan jag lika gärna lyckas med resten. Det finns liksom ingenting som säger något annat, kan jag tycka.

För att prioritera, så kommer bil som nästa punkt på min önskelista. Jag behöver inte ha en flådig bil – jag vill ha en bil som tar sig från punkt A till punkt B utan att dö på vägen. Jag vill också ha en kombi, så jag får plats med hundburen i bagageutrymmet. Jag har nämligen planer för vad jag och min hund ska syssla med om dagarna – i alla fall när han blir lite större.

Jag tror att jag får beta av min lista allt eftersom. En sak i taget, liksom. När jag tänker förändring vill jag gärna ha allt på en gång, men det kanske är bättre att ta en sak i taget. Först hund, sen bil – och sen det där med boende och hela baletten.

Någonstans mitt i allt det här, vill jag helst också klämma in några tatueringar och lite annat smått och gott.

Detta är så oerhört typiskt mig. En sak i taget – det är nog en bra sak för mig att minnas. ♥

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate