en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

2019 blir 2020

Jag är oftast väldigt försiktig med att berätta om vissa saker jag sysslar med. Jag har egentligen ingen bra anledning till det, annat än att det finns rester kvar att hålla sådant undan för min pappa som inte gillade det. Men pappa är borta sen snart tre år, och jag har ingen att dölja det ifrån längre.

Regndroppar på taggiga grenar

Foto: Sonya Malinka Persson

Något som är viktigt för mig och som jag borde ägna mig mer åt på en stabil basis, är andligt arbete. För ungefär ett år sen (i januari, för att vara exakt) var det någon som sade till mig (inne i mitt huvud, alltså) att jag borde ägna mig åt shamanism.

Alltså har jag börjat ägna mig åt shamanism. Det är något som passar mig bättre och fungerar bättre än attraktionslagen, som är så extremt inriktad på en enda sak; skapande. Nog för att jag är en skapande person, men det finns många saker med attraktionslagen som jag inte riktigt gillar och det gör att det inte funkar för mig.

Shamanism, å andra sidan, omfattar många fler delar än attraktionslagen gör, och är betydligt mer tillfredsställande för mig att syssla med.

Attraktionslagen är en del av det shamanska arbetet, även om det inte kallas så. Hela tanken är att man med hjälp av sina hjälpare av olika slag, kan attrahera sådant man vill ha, in i sitt liv. Arbetet ser lite annorlunda ut än det gör när man använder attraktionslagen, men tanken är densamma.

För ett tag sen tog jag kontakt med ett par energier för att be om hjälp till den förändring jag önskar i mitt liv; att bo ute i naturen (skogen), leva tillsammans med mina djur (som nu är reducerade till ett, till skillnad från tre) och kunna ägna mig åt det jag vill och behöver för att leva i balans.

Svaret jag fick var att jag skulle få hjälp, men att det skulle kosta. Priset jag fått betala är två av mina djur. Först förlorade jag min hund, Ella (fast det var innan jag ställde frågan), och för en dryg vecka sedan förlorade jag min äldsta katt. Ingetdera var oväntat och ur det perspektivet var det helt ok, men förlusterna är ändå mer än jag har lust att vara med om under såpass kort tid (sex månader och två veckor på dagen).

Med detta i bakhuvudet närmar vi oss med stormsteg ett nytt år. Snart övergår 2019 till 2020, och med det också förändring. Min stora förhoppning är att jag ska få uppleva åtminstone några förändringar i den riktning jag vill ta mig under kommande år.

En förändring känner jag redan till. Under nästa år kommer jag att skaffa mig en ny hund. Planen är att skaffa en hund av rasen Cão da Serra da Estrela – extremt okänd ras i Sverige, och mig veterligen finns det en enda aktiv uppfödare i hela landet. Förändringen blir ytterligare en i en lång rad sådana, men jag vill och behöver ha en hund av drösvis med skäl.

Sedan önskar jag mig också ett sätt att komma ut i skogen. Jag vill leva på ett annat sätt än jag gör, eftersom jag är så oerhört passiv i det här livet. Jag önskar mig något annat för mig själv. Jag vill få ut mer av livet. Jag vill också ägna mig mer åt shamanism, men jag känner mig oerhört begränsad i mitt nuvarande boende.

Jag vet precis hur jag ska få tag på min hund. Däremot har jag inte den blekaste aning om hur jag ska bära mig åt för att hitta mitt boende. Jag har redan skrivit om alla alternativ jag kan tänka mig, men jag är mer av en visionär än en praktisk människa som vet hur man gör för att uppnå den där visionen. 🙂

Men jag tänker hysa tilltro att jag kommer att åtminstone hitta ett sätt att börja arbeta mig mot mitt mål. Trots allt har jag ju hela min inre värld, mina kraftdjur och diverse andra hjälpare och lärare att vända mig till om jag behöver hjälp.

Så jag tänker göra mitt bästa för att se igenom min för tillfället skitdryga trötthet, och se år 2020 som möjligheternas år för min och Mollys (katten) del.

Gott Nytt År, gott folk. 🙂

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate