en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Vad jag vill?

Jag har ägnat rätt lång tid åt att vara väldigt bipolär av mig. Det innebär att jag inte haft tid att fundera över vad jag vill, och hur jag vill detta vad jag vill. Nu när jag befinner mig i en hyfsat hög grad av tillfrisknad har jag börjat fundera på det. Störande nog finns det två sidor av mig som är ungefär lika starka på den här fronten, vilket gör att det blir kollision och konflikt i mina tankar när det gäller en del saker.

Kopparlunden, Västerås

Det är nog rätt många år sen jag började titta på Youtube-klipp om tiny house living, compact living, och liknande. Eller för den delen, för något år sen började jag följa en del MUA (make up artist) på Youtube, som försörjer sig på att vlogga, blogga, Instagramma och så vidare. För mig som varken klarar av eller vill ha ett traditionellt jobb, verkar det här väldigt lockande.

Mitt problem är att jag tror att jag är så jävla tråkig, och att ingen är intresserad av det jag har att erbjuda. Varför skulle någon vilja följa mig, och ge mig pengar kontinuerligt, bara för att?

Sen har vi ju det faktum att jag mer och mer (ju äldre jag blir) ogillar sociala medier. Det finns stora fördelar med det, men det finns också gigantiska (och fler!) nackdelar med det. Ju mer man engagerar sig i sociala medier, desto mer tjafs och konflikter riskerar man att hamna i. Och är det något jag är totalt ointresserad av är det att ta ansvar för hur andra människor reagerar på det jag säger och gör. Tyvärr är det så att andras mående och reaktioner är alla andras ansvar idag, och jag gillar inte den utvecklingen.

Jag har ett flertal bloggar som alla handlar om olika saker. Jag har gjort så, därför att jag gillar att dela upp saker och ting lite snyggt och prydligt. Det är enklare för mig att hålla ordning och reda i mitt huvud då. Jag vet inte hur många gånger jag har funderat på att börja vlogga på allvar, och att på något sätt försöka dra igång en verksamhet grundat i sociala medier – men alltså, seriously.

Jag tror tamejfan inte att jag fixar det.

Dels är det väldigt mycket arbete bakom ett enda videoklipp, om man vill göra det lite mer avancerat än filmat med mobilen. Dels bör det ju göras regelbundet om det ska ge något för de följare man, om man har tur, skaffar sig. Detta innebär att man, i det här fallet jag, behöver vara stabil på ett sätt jag inte nödvändigtvis är. Jag är inte instabil, men för mig handlar det väldigt mycket om dagskick och vad jag orkar med just den dagen eller veckan i fråga om koncentration, fokus och så vidare.

Att jag ens funderar i de här banorna har väldigt mycket att göra med två saker. Dels har jag ett rätt stort behov av bekräftelse. Jag dras med en väldigt gammal övertygelse om att jag är just tråkig, att ingen annan intresserar sig för mig och den jag är, det jag gör och så vidare. Det är jättetråkigt att ha den föreställningen om sig själv, men det är också därför jag har ett så stort behov av bekräftelse.

Det andra skälet är, såklart, pengar. Jag tror inte att jag är byggd för att ha en traditionell anställning. Jag är alldeles för individualistisk för det – jag vill göra saker på mitt sätt. Nu när jag har varit så sjuk, men börjar bli någotsånär frisk, är det ännu viktigare för mig att min eventuella sysselsättning sköts på ett sätt som fungerar för mig. Jag har tyvärr ingen tillit till att någon annan kan veta hur jag fungerar, och jag vill därför inte lägga det i någon annans händer.

Allt jag tänker på i fråga om sysselsättning grundar sig i hur jag bor. Bor jag som jag gör nu (lägenhet) kan jag inte sysselsätta mig på det sätt jag vill. Det förutsätter att jag bor ute i skogen, eller åtminstone i ett fristående hus med tillhörande inhägnad tomt.

Kortfattat skulle jag nog sammanfatta min vilja på det här sättet; jag vill jobba hemifrån där jag känner mig trygg. Jag tror att jag skippar det här med att försörja mig via sociala medier, även om jag säkerligen kommer att marknadsföra det jag gör den vägen.

Däremot kommer jag att fortsätta blogga, på alla mina bloggar, om allt jag gör. Det roliga med det är ju att jag kan kombinera rätt många saker jag gillar att göra; skrivande, webdesign, fotografi, grafisk formgivning med mera. Eftersom jag skriver om sånt jag gillar att göra, så blir det ju fullträff på alla punkter. ♥

Meh. Nu blir jag lite snopen, måste jag erkänna. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid att bestämma sig för det här. Men det här gick ju väldigt snabbt och enkelt. 😀 Nu gäller det bara att klura ut hur jag ska bära mig åt för att nå de mål jag har satt upp för mig själv framöver.

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate