en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Inte bara boende

Om det är någon som undrar varifrån jag kommer, är min bakgrund mångårig obehandlad bipolär sjukdom (typ II) innan jag fick min diagnos 2012. Sedan dess har jag ägnat mig åt att återhämta mig från en rejäl smäll in i den berömda väggen, hitta någon slags vettig medicinering, och att i så hög grad som möjligt tillfriskna från den mångåriga depression jag levt med.

Det liv jag har levt har inte varit ett liv – det har varit en existens. Det har handlat om ren, skär överlevnad. Att lyckas samla så mycket energi för att kunna ta ett andetag till, och sedan ett till. Jag har levt helt utan inkomst, jag har förlorat i princip allt som gör en till människa, och jag har förlorat väldigt mycket i fråga om relationer och annat.

Det är min utgångspunkt. Point zero, verkligen.

Den här bloggen handlar inte om att jag lite gulligt vill beskriva hur jag vill leva. Den här bloggen är tänkt att fungera som ett startskott för att jag de facto ska kunna skapa det liv jag vill leva. Jag är så fruktansvärt trött på att, av olika skäl, stängas ute från det jag vill ha och behöver för att må bra.

Att skapa mitt liv handlar inte bara om att bo på ett sätt jag trivs med. Det handlar också om vilka relationer jag vill ha, vad jag vill sysselsätta mig med om dagarna, vad jag vill bidra med, vad jag vill åstadkomma. Jag lever sedan ett par år tillbaka på sjukersättning för att jag trots allt har bipolär sjukdom, och den är inte att leka med.

Men jag är inte bara sjuk. Jag är betydligt mer än så, och jag har för avsikt att fortsätta vara det på så många plan det går – helst fler därtill. Jag har inte för avsikt att fortsätta låta mig tvingas in i en roll av sjuklighet jag inte känner igen mig i, och där jag inte vill vara. Jag är mer och större än så.

I detta är jag kompromisslös. Jag har aldrig tillhört normen, och kommer heller aldrig att göra det. Det har tagit mig lång tid att acceptera det, och nu när jag har gjort det (mer eller mindre, i alla fall) tänker jag omfamna det och gå så långt utanför den jag kan, bara för att jag kan.

Genom den här bloggen tänker jag utmana mig själv och min kreativitet till dess yttersta, för att hitta sätt att komma dit jag vill.

Jag vill bo i skogen. Jag vill jobba med hundar. Jag vill fotografera och skriva böcker. Jag vill blogga om allt jag gör. Jag vill ha kärleksfulla och hälsosamma relationer med folk jag trivs tillsammans med. Jag vill fortsätta utmana mig själv med och genom personlig utveckling. Jag vill vara den absolut bästa versionen av mig själv jag kan vara.

Detta kommer att bli en stor utmaning. Jag har ingen aning om hur jag ska bära mig åt för att nå mina mål. Men eftersom jag inte har lust att leva det liv jag har idag, finns det inte många alternativ annat än att förändring. Och eftersom ingen annan verkar vilja hjälpa mig att gå åt ena hållet (normen), får jag väl gå åt andra hållet på egen hand.

Du får hemskt gärna följa med på min resa. Följ med på bloggen, och kanske att jag rentav börjar vlogga om det här så småningom.

Det återstår att se. 🙂

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate