en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Tegelporr – en fröjd för ögat

En tanke jag ofta porrfantaserar om är att bygga ett helt nytt hus att bo i, av uteslutande återvunnet material. Ja, det skulle möjligen vara vitvaror i kök och badrum som kunde få vara nytt, men utöver det – återvunnet. Det finns massor att hitta på om man vill gå den vägen, vilket jag i rätt hög grad inspireras av när jag ser en del youtubeklipp från kanalen Living big in a tiny house.

Foto: Sonya Malinka Persson

Jag vill bo i gammalt. Nybyggda grejer är liksom inte riktigt min grej. Jag har en tendens att slita på grejer, och nytt känns helt bortkastat på mig. Dessutom tycker jag att äldre saker är betydligt vackrare än nya. Det gäller även hus att bo i.

Jag har så många tankar och funderingar om hur jag vill bo att det är svårt att bestämma sig. 😀 Men just nu blir jag mer och mer sugen på att bygga upp mitt boende av återvunnet material. Bland annat är jag så oerhört förälskad i gammalt, rött tegel. Jag skulle älska att bo i ett hus med en röd tegelfasad.

Tegelporr i Kopparlunden, Västerås.Foto: Sonya Malinka Persson

Ja, jag vet att bilden är svartvit – men det här är en röd tegelvägg i Kopparlunden, Västerås. Tänk en hel byggnad att bo i, med den här fasaden. Herregud, snacka om tegelporr och en ren njutning att titta på dagarna i ända. ♥ Det bör dock tilläggas att det ska vara det här gamla, röda teglet. Inte nyare rött tegel, för det är alldeles för homogent i hur det ser ut för min smak. Jag vill ha oregelbundet, slitet och vackert.

När man har en sån här blogg får man drömma helt fritt. Tillsammans med det röda teglet vill jag gärna ha järngaller, järngrindar – och en stor kattgård med järnstaket och en takkupol i järngaller. Gärna med en låg bas av rött tegel. Jag vill att mina katter ska kunna vara utomhus, men under säkra former utan risk att bli tagna av räven, rovfågel eller annat.

Att ha en husvagn klädd i tegel funkar ju inte. I alla fall inte om man vill använda den till att kuska runt i. Att klä en villavagn i tegel torde ju rimligen fungera, eftersom den står där man ställt den. Dessutom kan man använda sådant tegel till att göra någon mur-liknande variant utanför huset.

Jag tror inte att jag kommer att kunna bygga mig ett helt nytt hus av bara återvunnet material. Mest för att jag inte har pengarna till det. Däremot vore det otroligt roligt att hitta ett ställe där jag antingen kan renovera ett torp, eller där jag kan ställa en villavagn och göra precis som jag vill.

Tegelporr i Kopparlunden, VästeråsFoto: Sonya Malinka Persson

I min situation finns det inte mycket att välja på – och samtidigt finns det massor att välja på. Allt beror på hur man väljer att tänka, och det gäller att tänka nogsamt. Jag vill exempelvis inte ha ett jättestort boende med stor trädgård där jag måste klippa gräsmattan jämt och ständigt. Däremot vill jag bo på det här stället länge – helst resten av mitt liv. Jag vill kunna boa in mig ordentligt och göra det till mitt.

Ni som har kunskap om hur en sådan som jag kan gå vidare med att hitta och/eller skapa mitt drömboende – hit me. Det finns ett kommentarsfält här på bloggen, och dessutom på Facebook. Hör av er – jag vill, jag vill, jag vill komma igång! 🙂

 

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate