en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Har jag en första plan, månntro!?

När jag väl hade bestämt mig för att låta bli att vänta, och att stegvis ta mig mot det liv jag faktiskt vill leva, har jag återupptagit en hel del tankar jag hade för ett par, tre år sedan. Det var då jag började grubbla över det här med husvagn, och en kompis talade sig varm för det här med att stå permanent på en camping. Tankarna har rört sig väldigt mycket sedan dess, och det här inlägget kommer att ta dig igenom min tankeprocess till där jag är just nu.

Efter mycket funderande  har jag kommit fram till (för flera år sen) att det här med att stå på en camping är nog inte riktigt min grej. Dels är jag inte jätteförtjust i att ha folk så tätt på mig (det är illa nog i lägenhet, men då slipper man iaf se folk om man inte öppnar ytterdörren), dels är det avsaknaden av en del bekvämligheter såsom vettig toalett och dusch. Matlagning går ju att åstadkomma i/vid en husvagn, men just det där med att skita ifred, gå på dass mitt i natten, och ta en dusch utan att någon står och glor eller för den delen, väntar på sin tur. Sedan har vi ju det där med ljudisoleringen – hur bär man sig åt för att ha sex ostört i en husvagn, utan att någon hör?

Nej, att stå på camping är inget för mig. Jag vill vara ifred, och jag vill ha i alla fall lite mer utrymme än en campingtomt ger.

Ett annat alternativ jag har funderat på är ju det här med att bo i ett litet hus/torp. Det finns naturligtvis enorma fördelar med det. Det finns både dusch, toalett och kök. Om det inte är fallfärdigt och övergivet finns det oftast el och vatten indraget. Det finns en adress, och har man tur, också möjlighet till ett hyfsat internet.

Nackdelen är att det i alla fall häromkring Västeråstrakten, är dyrt att hyra hus, även om de är små. Dessutom är det oftast tomter som ser ut på ett sätt jag inte vill ha (ie; gräsmattor som måste klippas och så vidare). Ska jag hyra ett hus längre bort (i billigare trakter) blir det väldigt långt härifrån. Nackdelen med att bo länge på ett ställe är att man bygger upp ett kontaktnät som, om man flyttar, av uppenbara skäl inte finns tillgängligt. Här känner jag folk jag kan få hjälp av om det behövs, i olika sammanhang. Att flytta till Norrland, exempelvis, skulle göra att jag står helt ensam.

Det här med att hitta en gammalt bageri, en gammal industrilokal eller liknande, är kanske inte så sannolik. Jag vet inte vart jag skulle börja leta, och även om jag hittade ett fint ställe vet jag inte om det skulle vara möjligt att göra det jag vill med mitt boende.

Inget av de alternativ jag har haft i tankarna (det sista kommer alldeles strax) är jättelätt att åstadkomma för en person helt utan pengar till annat än överlevnad. Men; den här bloggen är till för att utveckla tankar, idéer, och att skamlöst använda attraktionslagen på det sätt jag finner att det fungerar för mig. Så på något sätt – hur, har jag ingen aning om, kommer det här att lösa sig.

Mitt sista alternativ, och det som känns mest sannolikt just för ögonblicket, är att hitta en liten skogsglänta någonstans (där det finns el, vatten och ett internet – ja, man får drömma och fantisera och önska sig) och ställa dit en villavagn med spiketält (i stället för standbytält).

Jag vill inte ha en ny villavagn, lika lite som jag vill ha en ny husvagn. Mest för att jag tycker att de är så fruktansvärt fula inuti. Jag tror att jag vill ha en mer eller mindre helt urblåst villavagn, där i princip bara kök och badrum finns kvar – och jag vet inte ens om det skulle vara nödvändigt. Jag vill nog mest ha ett skal som jag kan fylla med återvunnet material på diverse olika sätt. Men stommen är nödvändig; hence the villavagn och spiketält (som är en liten förstuga i trä, i stället för ett året-runt-tält som ofta används till året-runt-camping med husvagn eller villavagn).

Jag tror faktiskt att villavagn med tillbehör är det bästa alternativet, om jag ska kunna hitta ett bra och billigt sätt att bo. Det enda jag oroar mig lite för är det här med förvaring. På grund av tidigare extrem fattigdom har jag en tendens att vilja samla på mig hyfsat stora förråd av en del saker, och en villavagn har trots allt inte obegränsat med utrymme. Men – det är en fråga som får lösa sig, den med. Om inte annat får jag vänja mig vid att inte ha så stora förråd av bra-att-ha-grejer (typ; handtvål, hårprodukter, toapapper, tyg och så vidare).

Det känns bra att ha kommit såhär långt. Nu är det bara biljarder med fler saker att bestämma sig för, och därefter – på något sätt, ta mig till den punkt att jag faktiskt har det. 😀

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate