en blogg om kraft, vilja och målmedvetenhet

Ett steg i taget

När man ska skapa sitt liv från scratch är det så jävla många steg att ta, att det är svårt att veta vart man ska börja. Just nu är jag så otroligt exalterad, eftersom jag just fått veta att uppfödaren av den hundras jag vill ha (den enda uppfödaren i Sverige) ska para en av sina tikar under nästa löp, vilket infaller någon gång under oktober/november. Det innebär att jag förhoppningsvis snart kommer att ha hund igen, vilket är ett av alla dessa steg att ta på väg mot MITT liv.

Jag hittade den här roten på väg hem från Ica igår. Det första jag tänkte på när jag såg den var – det är ju min hund. Jag tillhör ju de som ägnar mig åt ett visst mått av andlighet, och för mig var det här ett såpass starkt tecken att jag var tvungen att ta hem det. Just nu ligger det på min köksbänk och är fint. Det har ända sedan den sekund jag såg det betydelsen av att min (nya) hund är på väg åt mitt håll inom en snar framtid.

Jag blev faktiskt lite förvånad över styrkan i det hela, därför att är det något jag saknar inne i stan är det tillgång till energi och kraft på det sätt jag önskar. Jag distraheras alltför lätt av omgivande negativa energier (och det finns väldigt många sådana omkring mig där jag bor), vilket gör att jag överlag känner mig avskuren till det jag vill ha och behöver.

Idag tänkte jag, så kortfattat jag kan (hehum) berätta om hur jag vill leva. Det liv jag lever idag är inte ens i närheten – så jag har ett mål med den här bloggen. Dels att tydliggöra för mig själv, men också att förhoppningsvis så småningom hitta ett sätt att faktiskt nå mitt mål. Jag kommer att behöva hjälp, så har du något att bidra med – please do. Om det är tips, råd, sponsring, ett par starka armar och en lust att bygga saker spelar inte så stor roll. 🙂

Om det inte har framgått, vill jag bo ute i naturen. Så naturnära som möjligt. Helst i en glänta någonstans i skogen. Jag vill ha en naturtomt, eftersom jag är lat och inte har lust att klippa gräsmattan stup i kvarten, eller rensa blomrabatterna sjutton gånger i veckan. Jag vill ha så vild natur omkring mig som möjligt, utan att för den delen ha jordgolv och utedass. Jag vill ha möjlighet att utöva shamanism för privat bruk, att kunna odla för lika privat bruk (grönsaker) och ha fint omkring mig på ett sätt jag väljer själv.

Jag vill leva med djur. Dels mina småflickor härhemma (huskatterna Zoe och Molly), den hund (och helst en till) jag snart kommer att ha,  gärna några pygmégetter och eventuellt några höns. Dessutom vill jag jobba med hundar på ett eller flera sätt. Jag skulle vilja utbilda mig till hundpsykolog, jag skulle vilja ha ett mindre hunddagis, och jag skulle dessutom kunna tänka mig att jobba med hundar i kriminalvården.

Samtidigt skulle jag vilja kunna ta med mig mina djur och resa. Jag är oerhört attraherad av tanken på husvagn och kuska runt i Sverige och se allt jag inte sett ännu, och sådant jag vill se igen. Fördelen med husvagn är att jag kan ta med mig djuren och hela tiden vara hemma, oavsett vart i landet jag befinner mig. Nackdelen med detta är att det blir svårt att odla och ha större förråd av mat, på det sätt jag vill.

Nu finns det ju dock ingenting som säger att man inte kan vara bofast och ha en husvagn att åka runt i när man har lust. Men jag är lite för beroende av tryggheten i att vara bofast för att vilja vara utan det. I alla fall känns det så just nu. Plus att jag har intressen som tar så jävla stor plats att en husvagn inte rymmer dem. 😀 Om man vill vara kinkig, alltså…

Med tanke på den situation jag befinner mig i är de flesta alternativ för hur jag vill leva, lite småkluriga. Det enklaste vore ju att köpa eller hyra ett litet torp någonstans, men jag har sjukersättning vilket innebär att jag inte har pengarna att köpa, just, och hyrorna på även mindre hus/torp runtom där jag bor är för höga för att bostadstillägget ska räcka till (andelen jag får betala själv blir alltså för hög för att det ska fungera ekonomiskt).

Alltså får jag lov att tänka lite kreativt, och det är av det skälet jag startar upp den här bloggen. Den är till för mitt kreativa tänkande omkring mitt liv, men också för att på så många sätt som möjligt söka (och hitta!) folk och företag som på olika sätt vill sponsra och stötta mig.

Det här är de alternativ jag funderar omkring just nu.

Alternativ 1

Hitta ett övergivet torp att hyra, och renovera det precis exakt som jag vill.

Alternativ 2

Hyra en liten bit mark att ställa upp en villavagn med någon form av året-runt-förtält.

Alternativ 3

Hitta en gammal industrilokal eller liknande (tänk gammalt, rött tegel) att hyra och renovera precis exakt som jag vill.

Det finns en del problem omkring båda de här alternativen (och andra alternativ som jag glömt); för att kunna leva hyfsat bekvämt behöver jag ha el, vatten och ett helst bra, fungerande Internet.

Mitt mål med allt det här är att kunna leva i lugn och ro. Jag vill kunna ta hand om djuren, sitta och skriva böcker och blogga, fotografera, umgås med människor jag trivs bra med och älskar. Jag vill njuta av att leva, vilket jag inte gör i den livssituation jag har nu.

Hur jag ska bära mig åt för att komma dit jag vill har jag ingen aning om. Det var länge sedan jag kastade mig handlöst ut i ett fullständigt vansinnigt projekt, men jag tänkte faktiskt göra det nu. Jag är trött på att sitta av livet under ändlös tristess och meningslöshet.

Det är dags att ändra på det nu – till något jag faktiskt vill ha. ♥

 

Shewolf

 

Jag har förlorat nästan allt, för andra gången i mitt liv.

 

Första gången, på grund av sjukdom.

 

Andra gången, på grund av nödvändigheten av förändring.

 

Ingetdera har varit bekvämt.

 

Nu är jag halvvägs igenom min personliga, andliga förändring, och förväntar mig att resten – den fysiska, materiella förändringen, ska följa efter.

 

Den här bloggen handlar om viljan att leva på ett annat sätt. Jag vill ta hand om min fyrbenta familj och se till att våra fysiska och andliga behov tillfredsställs.

 

Häng på, vetja! 🙂

Kategorier
Translate